tick 30 dagars öppet köp tick Lågprisgaranti tick Snabb Leverans tick Alltid 39kr frakt rating

Om GPS

En GPSspårare använder sig av ett GPS-system för att spåra det objekt eller den person som spåraren fästs på. GPS är en akronym som står för Global Positioning System och är ett system för navigering med hjälp av satelliter.

GPS-konceptet utvecklades redan under 1970-alet, men det tog till 1994 innan man satte det i drift. År 2015 fanns 27 satelliter i drift ute i universum som ser till så att våra GPS:er och GPSspårare fungerar som de ska.

Ett system med många funktioner

Idag används GPS:er i många olika sammanhang, det är ett mycket väl använt system. Vi använder det kanske i första hand för att navigera både på land och till havs - och GPS-satelliterna har blivit tillförlitliga tidkällor då de har inbyggda atomur.

GPS:er används av militären för att lokalisera mål som kärnvapen samt för att hitta bättre. Flygpassagerare kan följa sin resa med hjälp ev en GPS och många flygplan har faktiskt egna moniorer med information från en GPS.

Den som lever ett aktivt liv och joggar, springer, cyklar eller simmar mycket - eller bara går - kan ha mycket nöje av sin GPS. De flesta moderna mobiltelefoner har inbyggda GPS:er och den som ofta vill mäta sina träningsrundor investerar kanske i en löpklocka som också har inbyggd GPS. Man får information om tid, distans, höjdskillnader och en massa mer vilket brukar sporra den ambitiöse idrottspersonen.

GPS för att spåra

En GPSspårare används för att spåra en specifik människa eller sak. Såväl en äventyrlig idrottsmänniska som ger sig ut på spännande eskapader och har förhöjd risk att fastna på en plats som folk kanske inte hittar så lätt, som en småbarnsförälder med planer på att besöka en stor nöjespark kkan utrusta sig med en GPSspårare för att öka tryggheten. Det är en produkt som fått mycket gensvar på marknaden.

Mnan kan teckna en livespårningstjänst som gör det enkelt att spåra sin GPStracker live. Helt klart värt det när det gäller värdesaker och människor som är särskilt utsatta.